Ajankohtaista

 
 
 

28.05.2012

Kalliomäkeläisille puutarha-asiaa ke 6.6. klo 17


Maisema-arkkitehti Anne Rihtniemi-Rauh Porvoosta tulee puhumaan perinnepihoista ja niiden kehittämisestä keskiviikkona 6. kesäkuuta klo 17. Tilaisuus alkaa noin tunnin pituisella luennolla Forssan yhteislyseon jugend-osan juhlasalissa, ja jatkuu pihakierroksella Kalliomäessä. Tilaisuuden järjestää Forssan museo.

Rihtniemi-Rauhilla on pitkä kokemus perinnepihojen kehittämisestä ja vaalimisesta Porvoossa, jossa hän on käynnistänyt historiallisen keskustan alueella jokavuotiset pihakävelyt. Niiden aikana asukkaat voivat kysellä omiin pihoihinsa liittyvistä seikoista ja saada neuvoja ja opastusta pihansa kehittämiseen.

Perinnepiha on piha, jonka hoidossa ja kehittämisessä huomioidaan alueen pihoille tyypilliset perinteiset piirteet ja kasvi- ja puulajit.

Onko teidän pihanne hyvä esimerkki kalliomäkeläisestä pihasta?

Pihakierroksen alkuun haluaisimme vierailla muutamassa pihassa, jossa voisimme nähdä vanhalle Kalliomäelle tyypillisiä kasveja ja istutuksia. Piha voi olla pieni tai iso, hieno ja huolella hoidettu tai köyhtynyt ja villiintynyt. Jälkimmäisellä pihalla voi pohtia kehittämisen juonta ja perusteita. Jos kiinnostuneita löytyy, voidaan vierailla vaikka kuinka monella pihalla!

Ilmoittakaa 4.6. mennessä, jos teidän pihallenne saa tulla käymään, sillä luennoitsija toivoo saavansa reittisuunnitelman etukäteen.

Lisätietoja: Kati Kivimäki p. 03 4141 5837


 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy