Ajankohtaista

 
 
 

04.05.2011

Fabrication 2 Forssa - painokankaan juhlaa!


11.6.-4.9.2011 

FABRICATION 2 FORSSA

Tekstiilimuseo Tyyki, Forssa

Outi Aho, Maija ja Anni Arela, Maria Jokela, Sunna Kangas, Taina Laaksonen, Milla Laitinen, Teija Lauronen, Anna Mattelmäki, Terhi Pölkki, Oona Tikkaoja, Liisa Urrila, Tiia Vanhatapio

Viime syksynä Tampereella nähty Finlayson-juhlanäyttely saapuu Forssaan!

Tekijät työstivät Finlaysonin valmistamista eri aikakausien kuoseista teoksia, vaatteita ja sisustuksen elementtejä. Tutut retrokankaat sekä uudemmat kuosit nähdään veistoksina, installaatioissa ja asuissa - teokset tuovat esiin kankaan rajattomat mahdollisuudet materiaalina ja muotoina. Esillä on mm. kenkäsuunnittelija Terhi Pölkin Finlaysonin kuoseista suunnittelemia kenkiä, muotisuunnittelija Maria Jokelan Kuutamo-kuosinen ”kimono” sekä kuvataiteilija Outi Ahon kahdellakymmenellä patjalla varustettu sänky, joka on tuttu H. C. Andersenin sadusta Prinsessa ja herne.

Näyttely on kunnianosoitus suomalaiselle suunnittelulle ja se tuo esiin tämän päivän osaajia, jotka luovat uusia innovaatioita kuoseja kunnioittaen. Fabrication -näyttelyn kuraattori on Laura Köönikkä, ja  kokonaisuus oli ensimmäisen kerran esillä syksyllä 2010 Tampereen TR 1 Taidehallissa.

Forssalaisena vahvistuksena näyttelyssä nähdään Teija Laurosen uusi kierrätyskorusarja, jossa metallilankoihin kätkeytyy forssalaisia kankaita.

Tekstiilimuseo Tyyki, Uittotie 2, Forssa

Avoinna kesällä ti 12-16, ke-to 12-18, pe-su 12-16

Tel. 03-4141 5840

www.forssanmuseo.fi

 


 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy