Ajankohtaista

 
 
 

05.11.2020

Heli Huotala: Muutostila / State of Change Galleria Moletissa 27.10.-22.11.


Heli Huotalan Muutostila -näyttelyssä on esillä taiteilijan tänä- ja viimevuonna valmistuneita öljy- ja akryylimaalauksia. Maalausten teemat liittyvät erilaisiin luonnonilmiöihin.

Luonto ja koko maailma muuttuvat jatkuvasti. Jotakin syntyy, kuolee, rikkoontuu, sekoittuu, peittyy tai pyyhkiytyy pois. Ihmisen omilla toimillaan aiheuttama ilmastonmuutos on johtanut aiempaa voimakkaampiin sääilmiöihin, luonnonkatastrofeihin, eläin- ja kasvilajien moninaisuuden vähentymiseen tai vähentymisen uhkaan ja luonnon, merien ja järvien saastumiseen. Heli Huotala kantaa huolta siitä, millaiseksi maailma on muuttumassa, ja mitkä seuraukset tällä kaikella on tuleville sukupolville.

Spontaanisuus ja sattumalle annettu mahdollisuus leimaavat Huotalan maalaamisprosessia.

"Käytän maalausteni lähtökohtana esimerkiksi visuaalista kuvavirtaa, uutista tai muuta dokumenttia. " taiteilija kertoo. "En kuitenkaan tee näkemästäni suoraa toisintoa kankaalle, vaan työstän lähtökohtaa yhdistelemällä eri muisti- ja mielikuvien palasia."

Toden ja mielikuvituksen elementtien yhdistelmillä maalaukseen syntyy epäpaikkoja ja -tapahtumia. Maalauksissa näyttäytyy nykyisyyden lisäksi menneisyys. Mielikuvituksen keinoin voi matkustaa myös dystooppisiin näkymiin. Kuka tietää, miltä maailma tulee näyttämään vuosien päästä. 

Heli Huotala (s. 1968) on Hämeenlinnassa asuva ja työskentelevä taidemaalari, kuvataiteilija AMK. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis-, yhteis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Hän on Taidemaalariliiton, Ars-Häme ry:n ja Hämeenlinnan Taiteilijaseuran jäsen.

Heli Huotalan työtä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Hämeen rahasto.

Lisätietoja:

Galleria Moletti p. 03 4141 5100

Heli Huotalan CV 

Forssan musoen Galleria Moletti, Wahreninkatu 12, 30100 Forssa.

Museo avoinna ti-pe 10-16, la 10-14  su 12-16

( museo suljettu pyhäinpäivänä 31.10)

Tervetuloa! 

Heli Huotala: Muutostila / State of Change Galleria Moletissa 27.10.-22.11.
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy