Ajankohtaista

 
 
 

17.08.2021

Cornelia Theimer Gardella - Kerstin Lindström - Päivi Vaarula: My language of textiles


24.8. - 19.9.2021 Galleria Moletissa

"Tekstiilin kielelläni - My Language of Textiles"


Näyttely "Tekstiilin kielelläni - My Language of Textiles" avautuu 24. elokuuta Forssa-museon Galleria Molettissa ja on esillä 19. syyskuuta asti.

Näyttelyssä on esillä Päivi Vaarulan (Suomi), Kerstin Lindströmin (Ruotsi) ja Cornelia Theimer Gardellan (Saksa) tekstiiliteoksia.

Näyttely kokoaa yhteen kolme taiteilijaa kolmesta eri maasta, joita yhdistää tekstiilin käyttö taiteellisen ilmaisun keinona. He ovat kiinnostuneita tekstiilien kielestä, materiaalin piilotetuista tarinoista ja pyrkivät löytämään ilmaisun, joka kunnioittaa tekstiiliä sen omana taidemuotona.

Tässä projektissa Päivi Vaarula, Kerstin Lindström ja Cornelia Theimer Gardella luovat vuoropuhelun taiteensa ja yksilöllisten lähestymistapojensa välillä. Lindström on vahva tulkitsija ja sosiaalisesti aktiivinen taiteilija. Vaarula kääntää tunteita ja tilanteita tekstiilin kielelle. Theimer Gardellan teoksissa tutkitaan paikan henkeä keskittymällä väreihin ja linjoihin. Yhdessä taiteilijat haluavat tutkia eri lähestymistapojensa leikkauspistettä, jossa luodaan uusia merkityksiä.

Elokuussa 2021 Mirja Niemelä, Hämeen ammattikorkeakoulusta, on kutsunut taiteilijat työskentelemään muotoilun tiloissa. Tämä on ensimmäinen tämän tyyppinen taitelijaresidenssi Hämeen ammattikorkeakoulussa.

Päivi Vaarula, Kerstin Lindström ja Cornelia Theimer Gardella tutustuivat toisiinsa vuonna 2017 residenssitaiteilijoina Islannin tekstiilikeskuksessa, Blönduósissa. Vuonna 2018 heidän polkunsa risteytyivät jälleen, kun he osallistuivat temaattiseen taiteilijaresidenssiin ja näyttelyyn "Space Becomes Place", joka järjestettiin Not Quite Culture Centerissä Fengerforsissa, Ruotsissa. Nyt he kohtaavat uudelleen ja puhuvat tekstiilin kielellä Hämeenlinnassa ja Forssassa.


Galleria Moletti
Forssan museo

Wahreninkatu 12
30101 Forssa

Vapaa pääsy.

Cornelia Theimer Gardella - Kerstin Lindström - Päivi Vaarula: My language of textiles
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy