Ajankohtaista

 
 
 

21.04.2022

Forssan museo etsii Katri Mattilan ryijyjä!


Forssan museo on kokoamassa elokuulle 2022 näyttelyä tekstiilitaiteilija Katri Mattilan (os. Kiiskilä) elämäntyöstä. Katri saapui Forssaan vuonna 1965 vastavalmistuneena tekstiilitaiteilijana, ja työskenteli Finlayson-Forssan painokangassuunnittelijana aina vuoteen 1986, jolloin jäi freelanceriksi. Moni 1990-luvun Forssassa lapsuuttaan elänyt forssalainen tuntee Katrin kuvataideopettajanaan.  

Teollisen suunnittelun rinnalla Katri Mattila suunnitteli koko ajan myös kudottuja tekstiilejä ja osallistui ryijyillään kilpailuihin ja näyttelyihin, sekä teki tilaustöitä. Hänen ryijymallejaan oli Helmi Vuorelma Oy:n, Suomen Käsityön Ystävien ja Ryijypalvelu RP Oy:n valikoimissa. Ryijyjä on voinut hankia kotiinsa valmiina tai tarvikepakettina itse tehtäväksi. Katri Mattilan pehmeänväristen ryijyjen tyyli on moderni, niissä toistuu selkeät muodot. Google-kuvahaulla voi löytää ryijyistä esimerkkejä. 

Näyttely kootaan painokankaiden osalta Forssan museon teollisen tekstiilin kokoelmasta, ja muutama ryijy on kaupungin kokoelmassa. Olisimme kiinnostuneita saamaan lisää tietoa Katrin ryijyistä, sekä mahdollisesti lainaamaan niitä näyttelyyn. Jos siis kodissasi tai työtiloissasi on Katrin ryijy, niin pyydän ystävällisesti ottamaan yhteyttä: Kati Kivimäki, p. 040-181 6263


Forssan museo etsii Katri Mattilan ryijyjä!
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy