Ajankohtaista

 
 
 

02.11.2023

Niko Saarinen: Lainattuja muistoja - kuvia ja kiviä, Galleria Moletti 5.12.2023-7.1.2024


Niko Saarinen:  Lainattuja muistoja 

- kuvia ja kiviä 

5.12.2023 – 7.1.2024 

Galleria Moletti, Forssan museo

"Katson kuvasta isäni isän isoisää, hän ei katso takaisin. En ole koskaan tavannut Heikkiä, olen kuullut vain tarinoita. Kuvan kautta koen voimakkaan yhteenkuuluvuuden tunteen, ja uskallan lainata häntä malliksi. Kerron oikeista ihmisistä ja lainaan muistoja, mutta en paljasta. Vanhojen kuvien ja tarinoiden avulla kuljen menneen ja nykyhetken välillä.   

Teokset muodostuvat kertomusten, muistojen ja valokuvien pohjalta itsenäisiksi kokonaisuuksiksi, jotka tutkivat muistin ja muistamisen mekanismeja. Taiteen avulla herätän eloon rinnakkaisien muistojen maailman. Kukaan ei enää ole varma mitä muistaa tai kenen muisto alun perin oli. Monet teokset ovat paradokseja tai väärinmuistettuja tarinoita, joissa on kuitenkin jotain tuttua. Persoona, tai se kenelle jotain tapahtui, ei ole tärkeää, vaan merkityksiä syntyy teoksen ja katsojan vuorovaikutuksessa.  

Taide on minulle eräänlainen outouttaja ja hämmentämisen työkalu, joka antaa mahdollisuuden kulkea ajassa. Luon teoksieni avulla fiktiivistä muistitietoa, jonka vastaanottaja voi uudelleen tulkita. Työskentelyni tavoitteena ei ole julistaa tai osoittaa, vaan antaa mahdollisuus ajattelulle ja oivalluksille.  

Kuvallinen ilmaisuni pohjaa katseen ja materiaalin sisältämään tietoon, joka jättää kirjoitettua enemmän tilaa tulkinnalle. Aikakäsitys, tietoisuus ja aistit ovat työvälineitä, joita sekoittamalla muokkaan käsitystä todellisuudesta. Tekninen toteutus ei itsessään ole merkityksellistä, vaan sen avulla tuon oman kokemukseni osaksi teosta. " Niko Saarinen, 22.11.2023 

 Niko Saarinen on  Nurmijärvellä asuva, forssalaissyntyinen kuvataiteilja ja kuvataiteen opettaja. Saarinen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä eri puolilla Suomea sekä osallistunut lukuisiin yhteisnäyttelyihin.  Saarisen Forssassa sijaitseva veistos "Suunnannäyttäjä" (2002) sijaitsee Forssan Yhtiönpuistossa Kehräämöalueen lähistöllä.  

Taiteilijasivut: www.nikohsaarinen.com 

Instagram: @artsaarinen 

Tervetuloa avajaisiin tiistaina 5.12. klo 17!

Taiteilijatapaaminen 7.1. klo 14-16.


Galleria Moletti, Forssan museo

Wahreninkatu 12, 30100 Forssa 

ti-pe 10-16

la 10-14, su 12-16

Kuva:

Niko Saarinen: Lainattu muisto, 2023.

Niko Saarinen: Lainattuja muistoja - kuvia ja kiviä, Galleria Moletti 5.12.2023-7.1.2024
 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy