Ajankohtaista

 
 
 

23.11.2011

Reika ja Tuomas Vesalan näyttely Aulagalleriassa 4.12-21.12


VUONNA 2011 – REIKA JA TUOMAS VESALA

Forssan museon Aulagalleriassa 4.12-21.12.2011

 Reika ja Tuomas Vesalan vuoden 2011 näyttely esittelee taiteilijapariskunnan kuluneen vuoden aikana syntyneitä teoksia. Aikaisempien vuodenkiertojen aikoina syntyneitä teoksia he ovat esitelleet vuonna 2009 Galleria Forssan Torissa ja vuonna 2010 Forssan museon Aulagalleriassa. Uusien teosten lisäksi taiteilijat esittelevät meneillään olevia työprosesseja. Reika Vesalan teoksista suuritöisin on ryijy, joka mukailee vuonna 1771 Tammelassa valmistettua ryijyä, joka on nykyään Kansallismuseon kokoelmissa. Uusi teos tulkitsee värit väkevinä yrittämättä näyttää sen paremmin vanhalta kuin moderniltakaan. Toinen Reika Vesalan pääteoksista on kuultokudos, jonka säännölliset kuviot ovat japanilaista kukkaornamentiikkaa. 

 Tuomas Vesalan työskentely vuonna 2011 on painottunut graafisen suurteoksen valmisteluun. Työnimellä ”Salkku 12” etenevä teos sisältää kaksitoista erilaista kuvalaattaa. Kaikki osat käsittävä teos julkaistaan vuonna 2013. Kuluvan vuoden aikana luonnoslehtiö on täyttynyt tuhansista työhön liittyvistä yksityiskohdista, harjoitelmista ja tutkielmista eri paikoista ja tilanteista. Myös tästä esityöstömateriaalista esillä joitakin näytteitä. Sellaisia ovat myös ne näyttelyn maalaukset, jotka ovat lajityypiltään maisemia, kaupunki- tai laatukuvia. Lisäksi näyttelyyn on otettu yksityistiloihin tarkoitettuja pienimuotoisia henkilökuvia, joista osa on maalattu ennen vuotta 2011.

 

Näyttely on avoinna museon aukioloaikoina ke-to 12-18, su 12-16. Näyttelyn ensimmäisenä avoinnaolopäivänä taiteilijat ovat läsnä 12-16. Näyttely huipentuu tuttuun tapaansa Tuomaanpäivään 21.12.  

 TERVETULOA!

Lisätietoja:

Tuomas Vesala, tuomas.vesala@iki.fi


 

 
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy