Melontaretki Loimijoella ja luova hetki Salmistonmäellä. Retki on itsenäinen osa Forssa Textile Week tapahtumaa.
Forssan keskusta on kaunis katsella kanootista käsin. Matkalla rakennettu ympäristö vaihtuu kesän aikana reheväksi kasvavaan jokiluontoon. Retken kohteena on Salmistonmäki, joka on Forssan ainoa varhaismetallikautinen asuinpaikkakohde. Ensimmäisen melontaosuuden päätteeksi rantaudutaan Salmistonmäelle, jossa on mahdollisuus käydä luontotornissa ja nähdä /piirtää luonnon kauneuden yksityiskohtia tai maisemaa. Salmistonmäellä on aikaa myös evästauolle (omin eväin).
Kesto n. 2,5-3 h. Hinta 40€/hlö. Paikkoja on rajoitettu määrä
Lähtö Kehräämöalueelta Loimijoen rannasta, Wahreninkatu / Kuhalankoski
Varaukset:
050 5454722 / Jouni
erarenki@gmail.com
www.erarenki.fi
Kuva: Kanta-Hämeen kuvapankki.
Sunnuntai on taiteilijatapaamisten aikaa. Vieraile näyttelyissä ja keskustele tekijöiden kanssa. Tervetuloa tekstiilitaiteen äärelle!
11-13
Kurka ja Härmä Wiksbergin Taidevintillä (Kuivakorventie 2).
Avantgarde F Show 2.0 asu-osien virittämistä osaksi Forša izrāde -installaatiota.
Sunnuntain ohjelma tarkentuu.
Kuvassa otos teoksesta Nanna Aspholm-Flik - From spool to blossom. Forssa Textile Week 2024. Kuvaaja: Riikka Laaksoharju.
Forssan Työväentalo
Kauppakatu 17
Minkälaista muodinalan vaatetusteollisuutta oli aikoinaan Suomessa? Mitä materiaaleja suosittiin? Entä mitä muutoksia materiaalivalinnoissa tapahtui vuosikymmenien aikana? Minkälaisia kuoseja ja värejä käytettiin eri kymmenillä vaatetuskankaissa? Vintage-esityksessä käydään läpi kotimaassa valmistettuja vaatteita vuosikymmeniltä 1960–1980 käytännönläheisesti sekä jaetaan vinkkejä vaatehuoltoon ja vaatteiden muokkaukseen.
Esityksen järjestää kädentaitaja, stailisti ja ammatillinen opettaja Nea Krantz. Hän on erikoistunut kierrätysmateriaaleihin, vanhoihin aarteisiin sekä asusteisiin. Nea tietää, miten vaatteet muokataan omaan vartaloon sopiviksi ja minkälaiselle vartalotyypille minkäkinlainen vaate sopii. Hän toimii yrittäjänä kestävän kehityksen periaattein hyvinkääläisessä yrityksessä Nea Design.
Kuva: Yksityiskohta Kuosikeskuksesta. Forssan museo.