Reittejä ja katsottavaa

 
 
ainivaari-liisalehtimaki-kehraamo610514933.jpg

Lähimatkailua Forssassa! 

KEHRÄÄMÖN ALUEEN MOBIILIREITIT

  • Tehtäväreiteissä on mm. Lasten kehräämösuunnistus ( 1-3 lk ja eskarit) ja Kehräämön alueen valokuvasuunnistus (Isommat koululaiset).  
  • Historiakävelyissä Kehräämön alueelle löydät johtolankoja alueen menneisyyteen ja rakennusten historiaan - ja voit verrata maiseman muuttumista vuosikymmenten aikana.  ( Suositus: yläkoulut ja lukiot)

FORSSA-BINGO

Tutustu Forssan alueen historiallisiin rakennuksiin tulostettavan bingon avulla

KUOSEJA KAUPUNGILLA

Forssan kaupunkialueelle on tuotu historiallisia arkistokuoseja uustoteutuksena. Löydätkö niistä kaikki?

Kuva: Uustototeutus Aini Vaarin 1970-luvun kuosista. Liisa Lehtimäki, Forssan Kehräämö. 

 
20220311-111925-rajattu.jpg

Tekstiilimatkailijan Forssassa

Tiesitkö, että Forssa on kotimaisen painokankaan syntypaikka? Tai että Forssassa toimiva Rykkeri painaa kangasta Suomen ainoalla käsikäyttöisellä laakapainokoneistolla? Forssan puuvillatehtailla aloitettiin teollinen kankaanpainanta jo vuonna 1861. Koneiden jyske on kaikonnut, mutta korkeana kohoavat punatiiliset teollisuuslaitokset ovat täynnä elämää ja kaupungista löytyy monta tärppiä tekstiilidiggarin päivä- tai viikonloppuvisiitille!

Olemme koostaneet matkailjan avuksi kartan, josta löytyvät Forssan seudun tekstiilimatkailijan kohteet. Vieraile museon näyttelyissä, pyörähdä kangas- ja lankakaupoissa, kirpputoreilla, vaatekaupoissa sekä työhuoneilla ja tee löytöjä.


Tekstiilimatkailijan tärpit kartallaKuva: 1970-luvun painokankaita esillä Forssan museon Kuosikeskuksessa.

 
teollisen-muotoilun-matkailureitti-kartta-fi-pieni-rajattu.jpg

Teollisen muotoilun matkailureitti

Eteläisen Suomen suurten kaupunkien välille piirtyvä alue on kotimaisen teollisen muotoilun ja tuotannon historiallinen, yhä elävä keskittymä. Reitin varrelta löytyvät lasi- ja tekstiilimuotoilun klassikot sekä historialliset ruukki- ja tehdasmiljööt näyttelyineen ja palveluineen. Reitin uniikit kohteet kertovat yhteistä tarinaa kotimaisesta tuotannosta, joka on osa jokaisen arkea ja juhlaa. Meillä design on katettu pöytään, saanut leikkokukat koristuksekseen, pedattu petivaatteita kaunistamaan, ripustettu ikkunoita kehystämään ja kiertänyt sukupolvelta toiselle.

Valitse reitin varrelta mieluisat kohteet ja tee reitistä omasi! Teollisen muotoilun matkailureitti sopii niin omatoimimatkailijoiden kuin ryhmämatkanjärjestäjien materiaalipaketiksi.

KLIKKAA KUVAA JA TUTUSTU REITTIIN

 
 

Forssan museo on nyt myös mobiilissa!

Forssan museon mobiilisisällöt johdattavat matkalle halki paikkakunnan historian. Historiakävelyt tarjoavat reittejä kaupunki- ja teollisuusmiljöissä tarinoiden, karttojen ja vanhojen valokuvien johdattamana.  Tehtäväreittejä on kaiken ikäisille museokävijöille sekä kouluais- ja opiskelijaryhmille. Reiteillä ratkotaan tehtäviä sekä sisällä Forssan museolla että ulkona kaupunkiympäristössä.

ikkunat141355456.jpg
 
 
 
 

FORssan museon historiAkävelyt

 
Ote vuoden 1892 Forssan aluetta kuvaavasta kartasta. Kartta: Elinkeinoelämän keskuskarkisto.
 

FORSSAN MUSEON TEHTÄVÄREITIT

 
img-02601300034309.jpg
 
 
 
 
 
Saavutettavuusseloste | login Synergia Foxy